VIDEO: KLOPP MIJENJA LICE LIVERPOOLA ‘Redsi’ uništili City, odlični Coutinho i Firmino

EPA/PETER POWELL

Liverpool je u subotu uništio nade Manchester Cityja da se vrate na vrh Premiershipa te pokazao sve veći napredak u igri pod ‘redateljskom palicom’ novog trenera Jürgena Kloppa. ‘Redsi’ su protiv ‘Građana’ slavili sa 4:1 na Etihadu.

Predstava Liverpoola u prvom poluvremenu bila je odlična, poveli su 3:0 preko autogola Mangale u sedmoj minuti, Coutinha u 23. te Firmina u 32. minuti susreta. Do kraja poluvremena nadu u povratak vratio je Sergio Aguero prekrasnim udarcem u 44. minuti. Činilo se kako se City obrambeno izgubio u odsustvu Vincenta Kompanyja.

S druge strane, Liverpool nije pokazao one obrambene slabosti na koje smo već navikli od njih. ‘Šlag na tortu’ stavio je Martin Škrtel koji je u 81. minuti susreta podtigao pogodak za konačnih 4:1.

https://www.youtube.com/watch?v=nzuoKj_I90Q

Liverpool je od početka pritisnuo City koji je mučio sa preseljenjem lopte sa svoje polovice. Obrana je plivala, a ofenzivci Liverpoola gotovo su radili što su htjeli. Razlika se vidjela i u nastupima trenera – Klopp je ‘kloppovski’ skakao u svom prostoru, animirao i publiku i igrače, dok je Pellegrini potpuno ukopano stajao u svom prostoru većinu utakmice sa rukama u džepovima. Govor tijela obojice trenera preslikao se na igru njihove momčadi.

Iako se dosta mučio na početku sezone, Coutinho kao da je ponovno oživio dolaskom Kloppa na klupu Liverpoola. Isto se može reći i za Firmina, a obojica su bile ključne figure Liverpoolove pobjede nad Cityjem.

“Sve je išlo krivo. Ukupna predstava, obrana, napad. Teško je to razumjeti. I da smo tako namjerno igrali, ne bi odigrali toliko loše. Probali smo s izmjenama, pokušali napadati, ali i dalje smo radili toliko pogrešaka s loptom”, rekao je Pellegrini nakon utakmice.

S druge strane, Klopp je bio oduševljen. “Osjećaj je savršen. Igra nije bila savršena, ali je bila vrlo dobra. Cityju nismo dopustili da u utakmicu uđe kako su planirali, a to je bilo vrlo važno za nas. Igrali smo s velikom strašću. Ipak, možemo bolje. Moji dečki sada mogu vjerovati da su puno bolji i jači nego što mnogi ljudi misle”, kazao je.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Liverpool. Sedam je puta otklonio opasne lopte, blokirao je jedan udarac, imao pet presijecanja i oduzeo pet lopti. Od 13 duela u kojima je sudjelovao, 10 ih je dobio, a izgubio je jednu loptu. Prema golu je pucao dva puta, jednom u okvir vratiju Joe Harta.

Komentiraj