Patrik Macek/PIXSELL

KLISOVIĆ “Vlada funkcionira na trgovački način”

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović u četvrtak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao Vladino ptihvaćanje ideje Milana Bandića o besplatnim udžbenicima. Klub Milana Bandića prvo je uvjetovao podršku proračunu besplatnim udžbenicima, potom su poručili kako nisu ucjenjivali vladajuće.

“Vlada je ekspresno brzo odlučila udovoljiti ovom zahtjevu što zaista govori kako ova Vlada funkcionira. Ne funkcionira po prijedlogu svog ministarstva, nego na trgovački način”, rekao je Klisović i dodao kako je Bandić ‘sjajno odigrao’.

“Prebacio je troškove Grada Zagreba za udžbenike na Vladu, a možda je počeo i pripremati teren na nacionalnoj razini za kampanju za predsjednika”, rekao je Klisović.

Sabor danas raspravlja o Zakonu o udomiteljstvu, koji je izazvao dosta prijepora između HDZ-a i HNS-a. “HNS sebe i dalje pokušava promovirati kao liberalnu stranku. Pokušavaju nekom svom liberalnom izbornom tijelu pokazati da nisu otišli od svojih temeljnih političkih za sada. Mislim da to neće uzdrmati vladu jer je HNS-u najvažnije da ostane na vlasti, da crpi beneficije”, kaže Klisović i dodaje da je HNS izgubio svu vjerodostojnost koju je imao.

Komentiraj