Klisović: “U Ministarstvu zdravstva upravo se valja nova Fimi media”

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović odgovorio je u srijedu na kritike HDZ-a, koji ga je u utorak navečer optužio da ne razumije funkcioniranje zagrebačke gradske uprave te da “minira borbu protiv koronavirusa”.

HDZ napao Joška Klisovića: “Milanovićev kum nastavlja minirati borbi protiv koronavirusa”

Prenosimo Klisovićevo reagiranje s njegove Facebook stranice:

„Očito je moja današnja reakcija na kaos u cijepljenju na Zagrebačkom Velesajmu nažuljala stranku s presudom za korupciju, kojoj se upravo valja nova Fimi medija u Ministarstvu zdravstva. Dodjeljujete javni novac, novac građanki i građana, tvrtkama upitnih referenci za basnoslovne iznose u uvjetima kada je svaka kuna bitna za oporavak od pandemije.

Da je danas na Velesajmu bio potpuni kaos znaju svi u Lijepoj našoj, osim zagrebačkog HDZ-a, dugogodišnjeg koalicijskog partnera Milana Bandića. Ne vide oni kaos u cijepljenju, kao što nisu vidjeli niti kako nam grad guta klijentelističko-korupcijska hobotnica koju su hranili i podupirali svojim glasovima u Gradskoj skupštini. Ugrozili ste zdravlje i živote građana kaosom u organizaciji cijepljenja u kojem organizator nije osigurao poštivanje epidemioloških mjera. Opasno ste pojačali time rizik od širenja zaraze, a mene, koji sam upozorio na to, napadate da miniram borbu protiv koronavirusa. Imate li srama? Očito nemate.

Da, odgovorni za kaos su Andrej Plenković i Jelena Pavičić Vukičević, Vili Beroš i Zvonimir Šostar, šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, što možda niste znali, ali sada znate. Ovako šlampavom organizacijom pokazali ste da vas nije briga za živote i zdravlje građanki i građana ovog grada. Rezultat je ovo i Beroševe preplaćene platforme vrijedne preko 4 milijuna kuna. Jedino što od vas vidimo je
međusobno prebacivanje odgovornosti, no znajte – krivi ste svi skupa.

Dopustio je premijer Plenković da mu se zdravstveni sustav raspada pred očima, da se gomilaju dugovi zbog kojih bolnice ostaju bez lijekova, a pacijenti bez terapija, da liste čekanja postanu najduže u povijesti, a zdravstveni djelatnici u nikad većem broju odsele iz zemlje. Poljuljani aferama u zdravstvu, HDZ-ovci mene prozivaju da ne znam za kakvu se dužnost natječem. A znaju li predsjednik Vlade i ministar zdravstva koje su njihove dužnosti? Po izjavama posljednjih dana, izgleda kako o ničem ništa ne znaju.“

Komentiraj