Klisović predstavio plan za Zagreb: ‘Idemo u direktnu borbu protiv korupcije, da grad vratimo građanima’

“Moj prioritet će bit obnova i razvoj grada. Također, briga i razvoj ljudskog potencijala grada koji je ogroman. Rekonstrukcija, reforma i reorganizacija Gradske uprave i Holdinga radi kvalitetnijih, bržih, dostupniji i učinkovitijih usluga našim građanima. Cijeli grad vapi za rekonstrukcijom”, kazao je  u srijedu Joško Klisović predstavljajući program kojim kao kandidat SDP-a ulazi u borbu za gradonačelnika Zagreba.

“Da visoke prakse upravljanja uvedemo i u naš grad koji će postati konačno metropola, a ne najzapušteniji glavni grad EU-a. To hoću i moram promijeniti. Tu me možete držati za riječ”, kazao je Klisović na početku obraćanja medijima. “Idemo u direktnu borbu protiv korupcije, da ga vratimo građanima”, dodao je.

Radit će se na poboljšanju željeznice u gradu, ali i sporta. Promet će također biti jedan od prioriteta. “Regulacija prometa, semafori i sve ostalo, kako bi gužve bile što manje”, kazao je.

“Uskladit ćemo radno vrijeme vrtića, optimizirati mrežu vrtića, ako treba subvencionirat ćemo velike tvrtke koje imaju puno zaposlenika da kod sebe otvore vrtiće i tako rasterete gradske vrtiće”, kazao je te dodao da neće zaboraviti ni starije.

“Osigurat ćemo dovoljno mjesta u domovima za starije. Ulagat ćemo u ljudski potencijal Grada”, istaknuo je.

“Do pobjede!”, zaključio je Klisović predstavljanje svog programa.

O Mireli Holy

“Mirela Holy je osoba koja je u timu zadužena za kreativne industrije i zeleni grad. I sudjeluje u izradi našeg programa u tom segmentu jer je u tome stručna i dokazana. Pitanje koje je otvorla neki dan bio je krivi izbor riječi – “dotepenec u Zagrebu ima pejorativno značenje. No koliko sam shvatio, ona je željela upozoriti da neki ljudi izvan Zagreba saznaju da u jednoj bočici koja je otvoren nedavno ima još dva sata da se može upotrijebiti cjepivo, da dobiju informaciju i odu i cijepe se. Kako je to moguće? To su neka vrsta padobranaca, ne dotepenaca. Kako je to moguće? Ali ja bih ovdje otvorio neko drugo pitanje – a to je kako je moguće da građani Zagreba budu zadnji u rasporedu cijepljenja u odnosu na građane druigh gradova?”, kazao je Klisović.

O svom dosadašnjem radu

“Oni koji su pratili moj rad, u svakom segmentu mog posla – tu je bilo jako puno poduzetnika. Ja sam bio jedini dužnosnik koji je tražio da ga ocijene korisnici, dakle poduzetnici. A imam tri mjeseca da se predstavim ostalim građanima”, kazao je.

Plan mu je da prođe sve gradske četvrti. “Bit ću gradonačelnik koji će sustavno urediti da sve rupe budu pokrpane.”

O financijskim mogućnostima za provedbu ciljeva ako dođe na čelu Zagreba

“Postoji gradski proračun, postoje EU fondovi, razvojni krediti”, kazao je te dodao da postoji i financiranje od strane samih građana. “Građani sada nemaju povjerenja u Gradsku upravu, u Holding, a to je nešto na čemu ću raditi”, kazao je.

“Povjerenje se teško uspostavlja i brzo se gubi. To svi znamo, ali bez povjerenja građana je teško voditi. Možete ga voditi autoritativno, ali ne demokratski”, kazao je. Istaknuo je da je veliki problem Zagreba i minus u proračunu: “Veliki minus u gradskom proračunu, neplaćenih obaveza, još puno obaveza koje dolaze na naplatu. To je veliki problem”, kazao je. Kako će ga riješiti, pitali su novinari.

“Kreativnim načinima financiranja, racionalizacijom rada, uvođenjem novih tehnologija, saniranjem gradskih infrastrukturnih projekata koji proizvod gubitke, a prije svega ćemo do novaca doći obračunom s korupcijom”, kazao je Klisović.

Komentiraj