Nacional

KLISOVIĆ ‘Oduzimanje odličja pravno, a ne političko pitanje’

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović u petak je za N1 televiziju komentirao aktualne političke događaje. Sabor danas zaključuje jesensko zasjedanje, a Klisović kaže da je u redu da stanka traje mjesec dana, ali ne kao zimski san asborskih zastupnika. “Tada se trebaju vratiti u svoje izborne jedinice i ostvarivati kontakt sa svojim biračima. Nije plaćen da spava kod kuće nego da radi. Građanima bi trebali da im podnijeti izvještaj o svom radu. Unutar SDP-a ćemo se raditi na prijedlogu novog Statuta”, rekao je.

Komentirao je i oduzimanje odličja i činova osuđenim pripadnicima vojske. “Mislim da je to pravno, a ne političko pitanje. Uvođenjem tog pitanja dižete tenzije, šalju se krive poruke međunarodnoj zajednici, stvara se sumnja je li Hrvatska temeljena na vladavini prava. U ljudskom smislu, oni su prošli dug sudski proces i ovo doprinosi dodatnoj traumatizaciji ljudi. Ispravno bi bilo primjeniti zakon, a ako se predsjednica s tim ne slaže trebala bi pokrenuti promjenu zakona”, smatra.

Ističe da ‘stvari nisu dobre’ kada dođe do toga da strani mediji reagiraju i komentiraju stanje u našoj zemlji, što je nešto od čega se inače suzdržavaju. “Bolno je što se pod pritiskom hrvatske javnosti ništa ne zbiva, da se vlast oglušuje na iste argumente oporbe, ali čim dođu iz stranih krugova odmah se reagira. To je zanemarivanje domaće javnosti, građana, političke scene”, kaže.

Komentiraj