Zamjenik predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović gostovao je u nedjelju u Dnevniku N1 televizije, gdje je rekao da neće sazvati sjednicu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju veleposlanika, na čemu inzistira predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

“Sjednicu može sazvati i Željko Reiner, ali prije toga mora razmisliti hoće li, ako razriješi veleposlanike u važnim zemljama kao SAD-u i Francuskoj, napraviti veću štetu ili veću korist za Hrvatsku”, rekao je Klisović dodajući da je važno da Hrvatska ima svoje predstavnike u zemljama u kojima se trenutno događaju važni procesi, poput predsjedničkih izbora u SAD-u.

“Ne smijemo obezglaviti veleposlanstva”, kaže Klisović dodajući da velposlanika u Washingtonu Joška Paru treba smjeniti samo ako se stvarno oglušio o pravila obnašanja dužnosti ili zakon. ” Nismo dobili dokaz ili informaciju o tome što je učinio, pa smatramo da je posao radio u skladu sa zakonom”, dodaje.

Smatra da će se veći broj veleposlanika povući jer im istječe mandat. Klisović kaže i kako je Ministarstvo Vladi poslalo dvadesetak novih prijedloga, ali Orešković ih nikada nije stavio na dnevni red.

Komentiraj