Klinsmann: “Cilj je osvojiti sljedeće prvenstvo Azije”

Izbornik Južne Koreje Jürgen Klinsmann izjavio je da je njegov prvi cilj osvajanje Azijskog prvenstva, koje je na rasporedu dogodine.

Bivši izbornik Njemačke rekao je novinarima da je vrlo ponosan i privilegiran što je prvi put u ovoj azijskoj zemlji nakon što je krajem veljače preuzeo mjesto izbornika.

“Mislim da je Južna Koreja napravila jako, jako dobar posao u Kataru i nadam se da mogu donijeti još više uspjeha”, rekao je 58-godišnji Klinsmann odmah po dolasku u Južnu Koreju.

Azijsko nogometno prvenstvo trebalo je biti održano ovog ljeta u Kini, ali zbog mjera te zemlje vezanih za suzbijanje širenja COVID-19 virusa turnir je prebačen u Katar i odgođen za početak 2024. godine zbog visokih ljetnih temperatura.

Južna Koreja na naslov prvaka Azije čeka još od 1960. godine. To je bio jedini put kada je ovo natjecanje održano na Korejskom poluotoku. Azijski tigrovi bili su pobjednici prva dva izdanja (1956. i 1960. godine), a još četiri puta osvajili su drugo mjesto. Posljednje finale imali su 2015. godine u Australiji, a tada ih je u produžetku pobijedio domaćin.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner