Klinika Svjetlost Nikice Gabrića postala Centar za edukaciju Johnson & Johnson Visiona

Svjetski lider u farmaceutskoj industriji, vodeća svjetska kompanija u području oftalmologije Johnson & Johnson Vision, dodijelila je Klinici Svjetlost prestižni status – Center of Education (Centar za Edukaciju) u području oftalmologije s posebnim naglaskom na refraktivnu kirurgiju, premium intraokularne leće i najsuvremenije uređaje u svjetskoj oftalmologiji, objavila je Klinika Svjetlost.

Ispred Johnson&Johnson Vision-a, gospodin Thomas Müllner, regionalni manager, uručio je prestižan status koji je potvrdio položaj Klinike Svjetlost u vrhu svjetske medicine. Uspjeh je to kojem je nazočio Ministar zdravstva, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš i dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

 

Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje Klinike Svjetlost s vodećim kompanijama na razvoju novih inovativnih procedura i proizvoda u oftalmologiji, ali i dokaz izvrsnosti za kliniku Svjetlost i kompletan tim na čelu s prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem.

Klinika Svjetlost, višestruko prepoznati svjetski lider u oftalmologiji, za Johnson & Johnson Vision radila je na razvoju i testiranju novih i inovativnih proizvoda kao što su: Symfony intraokularne leće, Catalys laser za kirurgiju katarakte te Synergy najnovija generacija intraokularnih leća, za koju je upravo Svjetlost dobila prestižan certifikat broj 1 centar izvrsnosti u EMEA (Europe, Middle East, Africa). Svjetlost je bila i poligon za Svjetsku premijeru Synergy Toric II leće, koja je u pandemijsko doba prijenosom uživo predstavila 9 operativnih zahvata iz Zagreba u svijet, za više od 2000 oftalmologa.


Dodjelom statusa Centra za Edukaciju Johnson & Johnson Vision već danas počinje projekt upućivanja europskih i svjetskih oftalmologa na edukaciju u Zagreb kako bi stekli znanja i vještine u primjeni novih tehnologija.

Liječnici iz Svjetlosti, aktivni sudionici europskih i svjetskih kongresa, samo u sljedećih nekoliko mjeseci imaju pozvana predavanja na Američkom kongresu za refraktivnu kirurgiju i kirurgiju katarakte u Las Vegasu gdje će prezentirati rezultate Synergy leća kolegama iz SAD-a, Američko-europskom kongresu očnih kirurga gdje će prezentirati najnovije rezultate razvoja inovativnog lasera Njemačke kompanije Schwind te na Europskom kongresu za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju gdje čak tri liječnika iz Svjetlosti imaju pozvana predavanja.

Od svog osnutka 1998. godine Svjetlost je vodeća oftalmološka ustanova u regiji, a ovim nastupima i priznanjima s pravom se svrstala u vrh svjetske oftalmologije. Danas u sustavu Svjetlosti djeluje više od 70 liječnika oftalmologa i 150 članova medicinskog tima koji brinu o više od 500 pacijenata dnevno na 6 lokacija: Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banja Luci, Budvi i Skopju, podsjećaju iz Klinike Svjetlost.

Komentiraj