Kliman očekuje rekordnu turističku sezonu 2016.

Zarko Basic/PIXSELL

Ministar turizma Anton Kliman u utorak je izjavio kako očekuje rekordnu turističku sezonu u 2016. godini, najavivši kako će se pojačati promotivne aktivnosti na onim tržištima koja Turska gubi zbog poteškoća koje ima s migrantima.

“Prošla sezona je rasla, što je dobra osnova za sezonu koja nam dolazi i uvjeren sam da ćemo rezultate još poboljšati te da će ovo biti rekordna sezona,” rekao je ministar Klima novinarima u Splitu nakon sastanka sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom i splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom i turističkim djelatnicima u toj županiji.

Na novinarski upit priprema li se Hrvatska da iskoristi šansu privlačenja turista koji su odlazili na konkuretne destinacije u geopolitičkom susjedstvu Hrvatske kao što je Turska, a koja je sada zahvaćena nestabilnošću, ministar Kliman je odgovorio potvrdno.

“Turska je u jednoj zahtjevnoj geopolitičkoj situaciji. Mi se jako dobro nosimo s tom cijelom situacijom i mislim da smo se dobro postavili u ovom trenutku što se tiče pitanja migranata koji prolaze mimo nas ili jednim dijelom preko nas i tu ćemo tražiti šansu za pojačanje dolaska turista na tržištima koje Turska gubi,” rekao je  Kliman. Dodao je kako će se pojačati naše promotivne aktivnosti na tim tržištima.

Ministar Kliman je izvijestio kako je na današnjem sastanku u Splitu bilo riječi i o poteškoćama u vezi s energetskim certifikatom za pružatelje turističkih usluga smještaja u domaćinstvima.

“Taj certifikat treba ukinuti,” poručio je on. Istaknuo je kako je Ministarstvo turizma ušlo u “živu raspravu” s Ministarsvom graditeljstva i prostornog uređenja radi prevladavanja poteškoća glede energetskog certifikata. Sljedećeg tjedna očekuje konkretan odgovor iz tog ministarstva u vezi energetskog certifikata.

Nakon sastanka sa županom splitsko-dalmatinskim i splitskim gradonačelnikom i turističkim djelatnicima u toj županiji ministar Kliman je posjetio Hotel Cornaro u Splitu, a nakon toga je otputovao u Solin, gdje će obići Hotel Salonae, trenutno u izgradnji, koji se nalazi na ulazu u park Salona.

Komentiraj