Kliman očekuje odličnu turističku sezonu

Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar turizma Anton Kliman u ponedjeljak je u Taru prilikom posjete kampu Lanterna izjavio da su najave za ovogodišnju sezonu izvrsne te kako Hrvatska može očekivati odličnu turističku sezonu.

“Cilj nam je da 2016. godina s turističkog aspekta bude bolja od prošle, a najave to i potvrđuju. Sa sajma u Münchenu dobili smo jako dobre najave, a slijedi sajam u Berlinu”, rekao je Kliman. Kaže da su aktivnosti na tržištima zanimljivima za Hrvatsku pojačane, naročito za predsezonu i posezonu. Hrvatska će se pokušati pozicionirati na tržištima koja naši turistički konkurenti gube, kaže Kliman.

“Svjesni smo složene geopolitičke situacije u našem okruženju i tu ćemo se pokušati pozicionirati kako bismo preduhitrili neke njihove akcije. Moramo jako brzo reagirati i djelovati, a tu će ulogu morati odigrati Hrvatska turistička zajednica. U svakom slučaju, mislim da ćemo znati odgovoriti izazovima i da će ova godina s turističke strane biti bolja od prošle”, poručio je Kliman.

Dodao je kako su prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, prioritetne aktivnosti razvoja proizvoda u primorskoj Hrvatskoj povećanje kvalitete smještajne ponude u hotelima i kampovima, ali i privatnom smještaju.

Odgovarajući na pitanje novinara kada se može očekivati raspisivanje natječaja za realizaciju pulskog razvojnog projekta Muzil, s obzirom da su u Državni ured za upravljanje državnom imovinom stigle dvije neobvezujuće ponude stranih investitora, Kliman je potvrdio kako su pristigla dva ozbiljna pisma namjere koja će biti pomno razmotrena.

“Vjerujem da će se u skorije vrijeme osnovati posebna komisija u kojoj će sudjelovati resorno ministarstvo i zauzeti svoj stav. U svakom slučaju, mislim da je važno čim prije krenuti s time”, zaključio je Kliman.

Komentiraj