Dusko Jaramaz/PIXSELL

KLIMAN “Najveći problem je što se 98 posto turizma odvija na Jadranu”

Tehnički minisar turizma Anton Kliman u ponedjeljak je za RTL Danas komentirao rekordnu turističku sezonu u Hrvatskoj. Ipak, napominje kako je najveći problem što se 98 posto turizma odvija na Jadranu. “To nas mora zabrinuti ali i predstaviti nam izazov”, kaže Kliman.

Tehnički mnistar kaže kako nema pozitivnih iznenađenja, jer su i najavljivali najrekordniju sezonu ikad. “Bili smo zabrinuti početkom šestog mjeseca zbog vremena, i tu su nam bili kampovi podbacili, što je sasvim normalno, no to se brzo izbalansiralo i već krajem šestog mjeseca je sve izgledalo super, brojke su narasle”, kaže Kliman dodajući da je u Hrvatskoj u nedjelju ostvareno milijun noćenja.

Dodaje da se, nažalost, kontinent turistički nije razvijao sukladno očekivanjima. “No u Ministarstvu turizma pripremamo nekoliko proizvoda koji će sigurno obilježiti budućnost, jedna od njih je i najavljivana Crokartica koju ćemo predstaviti u nekoliko sljedećih dana kao jedan sveobuhvatni projekt razvoja domaćeg turističkog proizvoda”, kaže Kliman.

“Mi imamo prekrasnu obalu i imamo sve preduvjete da budemo jedna od najboljih turističkih destinacija Europe”, zaključio je Kliman.

Komentiraj