Hrvatska je sigurna destinacija gdje se turisti mogu osjećati sigurno i ugodno, pa ne bi trebalo u velikoj mjeri zabrinjavati nedavno upozorenje State Departmenta građanima SAD-a da izbjegavaju putovanja u Europu zbog mogućih terorističkih napada, izjavio je u srijedu ministar turizma Anton Kliman.

Pozivajući američke i sve druge turiste koji žele posjetiti Hrvatsku da dođu jer će se, kako je kazao, “osjećati ugodno i sigurno”, ministar je istaknuo i da se radi na tome da se turisti osjećaju sigurno.

“Sigurnost nam je i inače jedna od glavnih zadaća u turizmu, na tome moramo raditi i dalje, a svjesni smo i vremena u kojemu živimo i vrlo ozbiljno pristupamo tom problemu”, naglasio je ministar.

Smatra da je Hrvatska već i ranijih godina, a i nedavno s izbjeglicama, dokazala da zna upravljati i nositi se s kriznim situacijama.

“Ne treba dizati ‘tenzije’ u javnosti da smo ugroženi po pitanju sigurnosti. U svakom slučaju, naše službe rade izvrstan posao, to će raditi i ubuduće, treba spustiti ‘loptu na zemlju’ i vidjeti gdje su realne opasnosti što kod nas u ovom slučaju nije”, poručio je ministar uoči predstavljanja objedinjavanja usluga eVistor i eGrađani.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Ronnie Wood u 69-oj godini postao otac blizanki
Sljedeći članakVIDEO: Posjetimo redovnike i samostane Svete Gore Atonske
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.