KLIKER Lansirana digitalna platforma koja jednostavno povezuje tvrtke i konzultante

Kliker

Konzultantska industrija u Hrvatskoj je u posljednje vrijeme ušla u potpuno novu eru. Prateći svjetske i europske trendove velikog rasta korištenja usluga stručnjaka-na-zahtjev, lansiran je Kliker, online platforma koja mikropoduzetnicima te malim, srednjim i velikim tvrtkama osigurava brže, jednostavnije i transparentnije pronalaženje vrhunskog stručnjaka i to točno po mjeri projekta koji prijavljuju.

Godišnja vrijednost ekonomije nezavisnih profesionalaca samo u Ujedinjenom Kraljevstvu prelazi dvije milijarde funti, a Europski forum nezavisnih profesionalaca (EFIP) početkom godine objavio je i opsežno istraživanje o porastu broja nezavisnih stručnjaka unutar Europske unije te naveo kako upravo ova skupina čini oko 15% ukupnog broja zaposlenih u cijeloj EU, ali što je još značajnije – postiže najveći rast zaposlenosti.

Da Kliker očekuje vrlo plodno tlo u Hrvatskoj pokazalo je i inicijalno, testno razdoblje platforme. Čak i prije nego je službeno lansiran, na Klikeru je bilo prijavljeno više od 500 stručnjaka, a nakon stroge selekcije odabrano ih je 250.

Kliker tim (s lijeva na desno): Filip Mišković – poslovni analitičar, Ivan Zovko – razvoj proizvoda i poslovanja, Mateo Juran – voditelj projekta

U tom istom testnom razdoblju, na Klikeru je objavljeno preko 15 projekata za koje su pronađeni odgovarajući stručnjaci, što je još jedan znak da na tržištu postoji potreba za ovakvom uslugom. Za konzultante, Kliker predstavlja besplatan kanal putem kojeg mogu pronaći nove klijente i poslove iz područja u kojem su najstručniji. Osim minimalnih pet godina radnog iskustva, uvjet za prijavu na platformu je ekspertiza u jednoj od šest kategorija – EU fondovi, Financije, Digitalizacija, Strategija, Poslovne operacije te Marketing i prodaja.

“Cilj Klikera je potpuna transparentnost u pružanju konzultantskih usluga. Kliker digitalizira postojeću interakciju tvrtki sa stručnjacima i konzultantima. U samo nekoliko klikova, tvrtke mogu pronaći vrhunske stručnjake za svoj projekt. Naši klijenti sada objavljuju svoje projekte pod pauzom za ručak ili između dva sastanka, dok su im prije Klikera samo za organizaciju sastanka trebali tjedni“, rekao je Mateo Juran, voditelj poslovanja u Klikeru.

Klijent u svakom trenutku kontrolira projekt, tvrtkama je dovoljno samo opisati svoju potrebu ili projekt za koji trebaju pomoć, a Kliker u roku od 48 sati predlaže tri najbolja stručnjaka ili konzultanta za vaš projekt.

Partneri na Kliker platformi su Sense Consulting, Razbor, HUPS, HGK, ICF te HUB.

Mateo Juran, voditelj projekta

Komentiraj