Kličko: “Ne možemo dopustiti Putinu da nam ukrade Božić!”

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko poručio je da neće dopustiti ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da ‘ukrade Božić’ i najavio da Kijev planira podići božićna drvca po cijelom gradu kako bi prikazao blagdanski duh.

Milijuni stanovnika glavnog grada bez struje su zbog ruskih napada, a ove će godine stabla biti postavljana bez svjetla radi uštede struje.

“Ne možemo dopustiti Putinu da nam ukrade Božić. Nitko neće otkazati Novu godinu i Božić, a novogodišnji ugođaj treba biti tu”, rekao je Kličko za RBC-Ukraine.

Dodao je da božićna drvca biti postavljena “kako bi podsjećala našu djecu na novogodišnje raspoloženje” i dodao: “Ne želim djeci oduzeti Djeda Mraza”.

Gradonačelnik je rekao da neće biti masovnih okupljanja i koncerata – običaja dočeka Nove godine. Gradske tvrtke sponzorirat će drvca u cijelom Kijevu, uključujući i na Sofijskom trgu u starom Kijevu.

Rusija od početka listopada izvodi stalne raketne napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Ukrajinski dužnosnici i saveznici izrazili su zabrinutost o tome kako će se stanovnici nositi zimi, usred nestanaka struje, oštećenja opskrbe centralnim grijanjem i naglog pada temperatura.

 

Komentiraj