EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

KLASIČNO SAMOUVJEREN Ibrahimović: Ucrtao sam Francusku na nogometnu kartu svijeta

Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović izjavio je kako su njegovi pogoci u dresu PSG-a ‘ucrtali Francusku na nogometnu kartu’. Iako je Francuska osvojila naslov svjetskog prvaka 1998. godine, Zlatan smatra kako je njegovih 115 golova za PSG bilo ključno za podizanje profila Francuske kao nogometne nacije.

“Vrlo sam sretan zbog toga. Volio bih zaigrati na Europskom prvenstvu u Francuskoj”, rekao je Ibrahimović uoči dodatnih kvalifikacija za EURO protiv Danske. “Igrao sam tamo četiri godine. Ucrtao sam Švedsku na nogometnu kartu svijeta, a sada sam isto napravio sa Francuskom”, rekao je klasično samouvjereni Ibrahimović.

EURO2016 mogla bi biti posljednja prilika za Šveđanina da zaigra na nekom velikom natjecanju, ali on vjeruje kako s godinama samo postaje bolji. “Imam puno bolje statistike nego prije. Ako sam star i slab i radim sve što radim, samo zamislite što bi bilo da sam mlad i jak. Što bi tada radio”, kaže Ibrahimović koji je ove sezone u Ligue 1 u 11 susreta postigao devet pogodaka.

Komentiraj