Klasična u Močvari

Klasičari izvode predstavu u Močvari

U ponedjeljak u 19 sati u klubu Močvara suvremena dramska skupina Klasične gimnazije izvest će svoju predstavu ‘Do dna’, s kojom je nastupila i na ovogodišnjemu LiDraNu.

Klasična u Močvari naziv je suradnje koja je pokrenuta između kluba Močvara, Klasične gimnazije u Zagrebu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Cilj je predstaviti školske izvannastavne aktivnosti izvan prostora škole i povezati rad učenika s nezavisnom umjetničkom scenom. Za kraj školske godine to je treća u nizu suradnji Klasične gimnazije i Močvare.

DO DNA

Peteročlana obitelj je nakon smrti majke pred raspadom. Pojavljuje se niz problema s kojima se moraju suočiti, od kojih je najveći problem otac alkoholičar. Kći i dva sina prepušteni su sami sebi. Tuga, sreća, razočaranje, nemoć, ljubav, strah, ispreplitanje odnosa i beskraj emocija…

Glume: Matej Berković, Tin Blagojević, Melisa Jakupović, Klea Lena Kovačec, Domagoj Modrušan, Eva Podolski, Klara Rihtar, Matija Rihtar, Ivan Validžić i Matej Zonjić.

Učenici će nakon skupnoga nastupa izvesti i pojedinačne scenske nastupe:

Klara Rihtar iz 2. C izvest će ulomak iz Marinkovićeve Glorije
Ivan Validžić iz 3. B izvest će ulomak iz Poeova Crnoga mačka
Domagoj Modrušan iz 4. C izvest će Jesenjinovo Pismo ženi
Achlyss Blagojević iz 3. E izvest će Poeovu Annabel Lee

Za kraj programa održat će se projekcija nekoliko kratkih filmova inspiriranih latinskim poslovicama koje su učenici Klasične gimnazije izradili u sklopu nastave fakultativnoga predmeta Filomologija.

Komentiraj