KIRIN (HDZ) “Počele su razne insinuacije, da ja i moja supruga kontroliramo njega”

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin je odgovarao na pitanja gradskih vijećnika o nestalih 17 milijuna kuna i suicidu pročelnika za financije Siniše Palma. Bilo je i zahtjeva za njegovom ostavkom.

Nakon sjednice Kirin se obratio novinarima. Kirin je ispričao svoju verziju priče i objasnio kojim su se redoslijedom stvari događale tih spornih dana, javlja Index.

“Ja u četvrtak poslijepodne, iza pet sati, dobivam poziv iz banke da je došlo do čudnih transfera na jednu sportsku udrugu. Ja idem provjeriti je li to istina. Zakazujem sastanak. Tamo odlazim u osam sati ujutro, zatražite od Zagrebačke banke da vidite kad sam ušao i izašao.

U međuvremenu, Palm je došao na radno mjesto. U 9:45 napušta radno mjesto kad je shvatio da su mu blokirani računi”, priča Kirin dodavši da je nakon banke išao na policiju.

“Tamo sam bio negdje do 11:45. Onda sam se vratio u grad. Rekao sam da mu se napiše rješenje o suspenziji”, kaže Kirin dodavši da je Palm otišao ranije.

Novinare je pitao zašto nisu provjerili.

“Moja glasnogovornica je nekome od vas odgovorila da se ja taj dan nisam susreo s time”, kaže Kirin demantiravši da se taj petak svađao s Palmom.

“Od tog dana više ga nitko nije vidio. Negdje oko dva sata ga traži dostavljač da mu uruči rješenje o suspenziji. Više nitko nije znao gdje je”, ispričao je Kirin.

“Činjenica je da je netko lupio glupost i da je ta glupost postala istina. Ja sam još u šoku i tuzi. To je mlad čovjek, nije trebao dignuti ruku na sebe, to je mlad čovjek. S druge strane, počele su razne insinuacije, da ja i moja supruga kontroliramo njega. Ona s njim nema veze, da ga je bar kontrolirala”, kaže Kirin.

“S obzirom da su izvidi u tijeku, sačekajmo da istraga završi”, govori Kirin.

“Mislim da su ti prosvjedi promašili i mjesto i vrijeme i temu. Ružna je slika da je jučerašnji ministar unutarnjih poslova maltene kriminalac”, rekao je Kirin.

“Stojim pred vama, ja imam subjektivnu odgovornost. Ja sam ga birao, svi su znali o njemu sve najbolje, izabran je na javnom natječaju. Nitko nije rekao da je postojala ta druga strana, da su postojala veća propitkivanja o privatnom životu možda bi znali”, rekao je Kirin.

“Spremni smo kao grad financirati obdukciju, to je u interesu grada”, rekao je Kirin koji kaže kako želi dokazati da nije bilo nekakve nasilne smrti, a što se insinuira.

“Moram reći jednu stvar, doći će vrijeme, majka je izgubila sina, mislim da ni ona ni ja nismo spremni. Teško mi je što se čovjek mlad ubio. Sigurno da ću jedan dan otići da izrazim sućut i da porazgovaramo o njemu kao čovjeku. A o ovome što sad znate, nećemo razgovarati. Niti ja niti majka nismo još spremni, bol je prevelika”, rekao je Kirin novinarima.

“Da smo mi znali za problem, nikad ne bi došao u Grad Viroviticu. Kamoli u financije”, rekao je Kirin. Otkrio je i zašto je otkrio navodne Palmove poroke. Kirin kaže da je imao čvrsta saznanja.

Komentiraj