Treće izdanje ‘KinoKino – Međunarodnog filmskog festivala za djecu’ održat će se u veljači ove godine.

O najboljim dugometražnim igranim filmovima odlučivat će profesionalni i dječji žiri. Organizatori su u potrazi za pet učenika/ica osnovnih škola koji žele biti dio žirija i koji će biti u mogućnosti sudjelovati u svim aktivnostima za vrijeme trajanja festivala od 14. do 18. veljače 2018. godine u kinu Europa (Varšavska 3, Grad Zagreb).

Članovi/ice žirija imat će zadatak pogledati sve filmove u natjecateljskom programu dugometražnih filmova te će odlučiti o pobjedničkom filmu koji osvaja nagradu dječjeg žirija KinoKino Festivala. Članovi i članice dječjeg žirija tijekom trajanja festivala imat će osiguran ručak, kokice i sokove u kinu Europa te ukoliko je potrebno ispričnicu za izostanak s nastave. Uz paket ulaznica, mali žirijevci i žirijevke dobit će i prigodan znak zahvale.

Pozivamo sve zainteresirane osnovnoškolce u dobi od 11 do 15 godina koji žele biti dio žirija KinoKino Festivala da se prijave na natječaj. Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: [email protected]

U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate.

Prijave traju do 09. siječnja, a potom će se prijavljene koji su ušli u uži krug pozvati u kino Europa na filmsku projekciju, 12. siječnja u jutarnjim satima, kako bi se upoznali s organizatorima festivala.

Poslije projekcije i kratkog druženja uz razgovor o filmu odlučit će se tko je primljen u žiri. U ponedjeljak, 15. siječnja, bit će objavljeni članovi i članice žirija.

Više pojedinosti na: http://kinokino.hr/kinokino-festival-trazi-clanove-clanice-djecjeg-zirija/.

Komentiraj