KINEZI GRADE KANTRIDU? Mišković: "Sve ćete znati sutra"

Autor:

Rijeka: Mišković dao izjavu nakon ostavke trenera Matjaža Keka 07.10.2018., Rijeka - Konferencija predsjednika HNK Rijeke Damira Miskovica u press centru kluba u vezi ostavke trenera Matjaza Keka. 
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U srijedu je odjeknula vijest kako se gradi nova Kantrida, te da su kineski investitori spremni uložiti u stadion. Zasad se vrlo malo toga zna. Grad nije izašao s nikakvim službenim informacijama, a klub se oglasio priopćenjem.
“Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o. tvrtke koja upravlja sportskom infrastrukturom koju koristi HNK Rijeka kao i predstavnici kluba, kako smo to već u više navrata naglašavali, intenzivno razgovaraju s potencijalnim investitorima za izgradnju stadiona na Kantridi. Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javnost će o biti pravodobno obaviještena”, navodi se u priopćenju.
Novi list je doznao iz krugova bliskih Vladi da bi pismo namjere za projekt nove Kantride trebalo biti potpisano u petak. Projekt Kantrida, koji bi trebala realizirati tvrtka Stadion Kantrida, uključuje gradnju stadiona, komercijalne sadržaje na pomorskom dobru i hotela sa 120 soba na istočnom dijelu lokacije. Valja također podsjetiti na to da je 2014. godine sklopljen predugovor o pravu građenja za taj projekt s tvrtkom Stadion Kantrida. Nedavno je sklopljen i aneks toga predugovora kako u njemu ne bi istekli rokovi za njegovu realizaciju.
“Na ovom projektu radi se već godinu dana. Tako da nisu ljudi iz Kine došli tek sada, u Rijeci su već treći put. Ovaj posjet bio je završna faza, ali više od toga sada ne mogu reći. Sve ćete znati sutra”, rekao je za HRT predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.