Kineske vlasti otvorile pa ponovo zatvorile kino dvorane zbog koronavirusa

Nakon što je prije tjedan dana oko 500 kino dvorana diljem Kine ponovo otvoreno, te se u četvrtak lokalne vlasti odobrile otvaranje više od 200 kino dvorana u Šangaju, već u petak je kineski Nacionalni filmski biro naredio ponovno zatvaranje svih kino dvorana zbog straha od novog vala zaraze koronavirusom.

Iako je oko 500 dvorana otvoreno prošlog tjedna, one su zabilježile iznimno malu posjećenost. Događalo se da za određene projekcije nije prodana ni jedna ili samo jedna ulaznica a na državnoj razini dnevna zarada od prodanih kino ulaznica iznosila je par tisuća dolara. Kino dvorane su otvorene prema uputama lokalnih vlasti koji su provjerili jesu li sprovedene sve zdravstvene procedure.

Međutim, sada je kineski Nacionalni filmski biro naredio ponovno zatvaranje svih kina ali pri tome nisu naveli razloge zatvaranja. Sumnja se da se razlog krije u zarazi koronavirusom pacijenta u provinciji Zhejiang koja graniči s  vrlo naseljenim provincijama Šangaj i Jiangsu. Uslijed toga, otvaranje 205 od 380 kina u Šangaju, što se trebalo dogoditi ovog vikenda, odgađa se do daljnjeg.

Komentiraj