Kineska nogometna reprezentacija do 20 godina mogla bi sljedeće sezone nastupati u trećoj njemačkoj ligi u regiji jugozapad, najavio je dopredsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Ronny Zimmermann.

“Vidjet ćemo može li se ova ideja realizirati. Predstavnici kluba treće lige jugozapad će se uskoro sastati i tada će odlučiti. Za sada su reakcije pozitivne, a poznato je kako naš savez ima dogovorenu suradnju s Kinom”, rekao je Zimmermann.

Ova ideja je dio dogovorene petogodišnje suradnje Njemačke i Kine potpisane u studenom prošle godine prema kojoj bi Njemačka dopustila kineskim sastavima korištenje svojih trening-centara kako bi unaprijedili svoje igračke vještine, dok bi zauzvrat DFB dobio olakšani ulazak na golemo azijsko tržište.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.