Kineska delegacija stigla u Uljanik

Dusko Marusic/PIXSELL

Izaslanstvo kompanije China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) na čelu s predsjednikom uprave Huom Wenmingom u ponedjeljak su održali sastanak u Banskim dvorima, a danas će obići brodogradilišta Uljanik i 3. maj.
Kinezi će prvo obići pulski Uljanik, gdje sastanak počinje u 9 sati, a nakon 13 sati očekuje ih se u riječkom 3. maju, piše N1.
Kinesko izaslanstvo će se u razgovoru s članovima Uprave i Nadzornog odbora koji je u tijeku, upoznati s pojedinostima poslovanja brodogradilišta. U razgovorima sudjeluje i pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak.
Nekoliko predstavnika kineske kompanije još je u ponedjeljak poslijepodne ušlo u krug Uljanika gdje su razgledali pogone i napravili neslužbenu procjenu mogućnosti proizvodnih kapaciteta pulskog brodograilišta odnosno vidjeli tehničke mogućnosti, procese, tehnologiju i kapacitete.

Radnici Uljanika Kineze dočekali na ulazu s natpisom na kineskom


Predsjednik uprave kompanije, Hu Wenming u ponedjeljak je, nakon sastanka u Banskim dvorima, rekao kako im je premijer Andrej Plenković ozbiljno i detaljno predstavio situaciju. “Vidjeli smo da su dva brodogradilišta vrlo važna tema u hrvatskoj javnosti. Ne samo da smo doveli ljude iz naše kompanije, oni su nadležni za planiranje, ali pozvali smo i odvjetnike i investicijske bankare pa ćemo nakon posjeta brodogradilištima iznijeti svoje mišljenje”, rekao je Wenming.

Komentiraj