epa

Kim i Moon vodili “ozbiljne i iskrene” razgovore

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in vodili su “ozbiljne i iskrene” razgovore o uklanjanju nuklearnog oružja s Korejskog poluotoka i uspostavi trajnog mira u prvom dijelu njihova susreta u petak, kazao je južnokorejski dužnosnik.

“Na samitu dvojica čelnika vodila su ozbiljne i iskrene razogovre o tome kako ukloniti nuklearno oružje s Korejskog poluotoka, uspostaviti trajni mir i razviti odnose Južne i Sjeverne koreje”, kazao je Yoon Young Chan prema južnokorejskoj novinskoj agenciji Yonhap.

Ti razgovori trajali su nešto više od 90 minuta.

Dvije strane sastavljaju zajedničko priopćenje i dvojica čelnika objavit će ga na kraju samita, kazao je glasnogovornik južnokorejskog predsjednika Yoon Young-chan noviarima.

Yoon je kazao kako će se i supruga Kim Jong Una  Ri Sol Ju pridružili Moonu i Kimu i supruzi južnokorejskog predsjednika na večeri.

Dok su Moona iz predsedničke palače u Seulu ispratili na samit desetci sugrađana mašući južnokoreskim zastavama u središtu Seula okupile su se stotine prosvjednika protiv sjevernokorejskog diktatora.

Komentiraj