Kilometarske kolone na hrvatskim cestama, prometne nesreće usporavaju vožnju

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Zbog gustog prometa na pojedinim dionicama autocesta vozi se usporeno u koloni uz povremene zastoje u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim postajama, posljednje su informacije Hrvatskog autokluba.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Skradin u oba smjera, između Lučkog i Bosiljeva II u smjeru mora, te između čvora Skradin i tunela Sveti Rok u smjeru unutrašnjosti vozi se usporeno u koloni u pokretu uz povremene zastoje, kolona vozila prema naplatnoj postaji Lučko iz smjera čvora Jankomir u smjeru mora duga je oko 2 km, na naplatnoj postaji Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km, a na Demerju nema dužih čekanja.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj: kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije duga je oko 6 km, povremeno se zatvaraju tunel Frukov Krč i čvor Krapina.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: kolona vozila kraj naplatne postaje Bregana u smjeru Slovenije duga je oko 2 km, a kraj graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije oko 500 m.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb: povećana gustoća prometa između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u oba smjera, kolona vozila u pokretu zbog prometne nezgode na 30+000 km između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke, nesreća na 31+000 km između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, vozi se jednim prometnim trakom, životinja (uočena je srna) između tunela Tuhobić i čvora Vrata.

Istarski ipsilon: zbog povećane gustoće prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga 9 km i proteže se na Istarski ipsilon, pred tunelom Učka u smjeru Matulja kolona je dugačka 2 km.

Krčki most: kolone su na državnoj cesti DC102 pred Krčkim mostom, u smjeru kopna kolona je od Njivica, a u smjeru otoka od Hreljina.

Jadranska magistrala (DC8): povremeni su zastoji na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Riječka obilaznica (A7): kolona vozila na čvoru Matulji u smjeru Istre i Opatije duga je oko 1 km, povećana gustoća prometa između čvorova Diračje i Orehovica u oba smjera.

Komentiraj