Kia Motors – nove pobjede kvalitete i pouzdanosti

Kia Motors je nedavno s drugom uzastopnom pobjedom u poznatom istraživanju o kvaliteti od renomirane institucije J.D. Power ponovno dokazala kvalitetu i pouzdanost Kia vozila. Novi Sportage je već drugi puta zaredom ‘pomeo’
konkurenciju i Njemačku.

Kia među Nijemcima najviše plasirana od svih 24 brendova

Kia Motors osvojila je još jednu nagradu i to u studiji ugledne institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila za 2017. godinu (VDS – Vehicle Dependability Study), koju su proveli među njemačkim kupcima, gdje je zauzela prvo mjesto. Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je Kiju proglasila ‘najboljim automobilskim brandom’ s najmanje zabilježenih problema od svih brandova. Kia je među 24 ocijenjena branda jedina, koja je imala manje od 100 bodova i bila značajno ispod prosjeka koji iznosi 151 bod.

Kia Sportage drugu godinu zaredom najpouzdaniji u svojem razredu

Sportage, europski prodajni hit, već drugu godinu zaredom je osvojio njemačke kupce i pobjedom u kategoriji ‘kompaktni sportski terenac’ pomeo svu konkurenciju. Istraživanje je ove godine obuhvatilo oko 14 000 vlasnika vozila u Njemačkoj, koji su ocijenjivali pouzdanost 71 modela 24 proizvođača automobila.

S iznimno niskim brojem problema od sto vozila odskakao je Kia Sportage treće generacije. Kijin europski hit zabljesnuo je ne samo u svojem razredu, već među svim modelima i osvojio drugo mjesto u konkurenciji 71 modela svih proizvođača koji se prodaju u Njemačkoj.

Prošle godine se ovaj model iskazao na testu izdržljivosti (100 000 km) čuvenih njemačkih magazina Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove položio bez ikakvog kvara i zabilježio najbolji rezultat bilo kojeg testnog vozila do tada.

“Ovo dostignuće je nešto na što mora biti ponosna čitava Kijina ekipa, jer izvanredan rezultat ne temelji se na ocjeni malobrojnog žirija, već predstavlja mišljenje tisuća stručnjaka, koji svoja vozila poznaju jako dobro. Kia je poznata po svojem 7-godišnjem tvorničkom jamstvu, koje smo predstavili prije 10 godina, prilikom lansiranja cee’da, a imaju ga svi naši modeli od 2010. godine. Rezultati istraživanja o pouzdanosti vozila još jednom dokazuju da našim strankama sasvim opravdano obećavamo vrhunsku kvalitetu”, rekao je Steffen Cost, izvršni direktor Kia Motors Deutschland.

Kia najbolja i u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti vozila u SAD

Kia je nedavno pobijedila u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti za 2017. godinu, koju su proveli u SAD-u, a objavljena je krajem lipnja. To je također druga pobjeda zaredom. Kia je osvojila prvo mjesto u pet od 26 kategorija obuhvaćenih istraživanjem, što je najviše od svih proizvođača. Soul (treća pobjeda u nizu), Niro i Sorento te modeli Forte i Cadenza – koji se ne prodaju u Europi – pobjednici su u svojim kategorijama. Sportage i Optima su bili drugoplasirani u svojim kategorijama, dok je velika luksuzna limuzina Cadenza dobila najvišu ocjenu od 243 modela, koje je ocijenjivalo više od 77 000 vlasnika vozila.

Komentiraj