KERUM O JUČERAŠNJEM INCIDENTU “Opari se u pogledu vidjela suluda mržnja”

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Kandidat za gradonačelnika Splita Željko Kerum u četvrtak je preko svog Facebook profila objavio priopćenje za javnost, u kojem je svojim riječima opisao što se dogodilo na jučerašnjem sučeljavanju s Androm Krstulovićem Oparom, koje je završilo uvredama i na rubu fizičkog incidenta.

“Poštovani građani, jako sam potresen i žalostan zbog jučerašnjeg incidenta na sučeljavanju mene i Opare. Osjećam potrebu da vam iznesem istinu (koju možete provjeriti na videu).

Naivno sam jučer ujutro prihvatio sučeljavanje u Slobodnoj. Prilikom izlaska iz kuće, žena mi govori: “Nemoj ići na sučeljavanje, upravo sam doznala ankete, vodiš sa 45 posto, a Opara 41 posto, namještaju ti igru!” Kažem: “Obeća sam doć.” – i odem na sučeljavanje.

Sada se zbog toga grizem. Putem zovem urednika i pitam koliko će trajati emisija i hoće li bit objektivna, on mi kaže da hoće i da će trajati 60 minuta. Dolazim, počinje snimanje, Opara me gleda agresivno. U pogledu mu se vidi suluda mržnja. U izlaganju sam puno bolji, uvjerljiviji, konkretniji i jasniji, prolazi 50 minuta, Opara me provocira, pita šta ga ne gledam u oči (znate one baze šta me gledaš, šta me ne gledaš). Izbjegavam provokaciju i govorim uredniku da vrijeme istječe, da se držimo teme ili idem, emisija se nastavlja, Opara i dalje provocira i vrijeđa. Upozoravm ga da prestane jer ću i ja njega počet vrijeđat, a on neće da prestane i počinju uvrede.

Urednik vidi da novinari ne mogu kontrolirati situaciju i završava emisiju. Prestaje snimanje, skidam mikrofon, Opara se diže, unosi mi se licem u lice! Računam da će me udariti. Kroz glavu mi prolazi priča kako je njegov predak u polju oparao nožem susjeda, tako su i dobili obiteljski nadimak Opara! Izmičem se i kažem: “Šta gledaš? Dat ćeš kroše?” On viče: “Snimajte snimajte”. Napuštam prostoriju i promrmljam: “pederčino”.

Evo dragi sugrađani na koji način odrađuju izjavu premijera Plenkovića da će sve učinit da dobiju Split!”, napisao je Kerum.

Komentiraj