I dalje pristižu reakcije na nastalu krizu u Agrokoru te blokadu većine firmi koncerna. Situaciju u kojoj se našao Agrokor komentirao je i poduzetnik te kandidat za gradonačelnika Splita Željko Kerum.

“Ovo je politička situacija, odnosno prava kontraobavještajna akcija. Tako se veliki krediti ne daju na tako mali rok od nekoliko godina. Nije slučajno da ga je prvi blokira Ćićo Roglić (Branko, vlasnik distributerske tvrtke Orbico, op.a.), pa jasno je tko je on…”, kazao je Kerum za Dalmatinski portal.

Kandidat za gradonačelnika Splita kazao je i kako se dobavljačima neće ništa loše dogoditi. Smatra da oni mogu preuzeti udjele u iznosu dugovanja, banke imaju hipoteke, za trgovine ima puno zainteresiranih jer su, navodi, atraktivne, radnici mogu nastaviti raditi u Tommyju, Studencu…

Kako piše Dalmatinski portal, na kraju je poslao dramatičnu poruku državi:

“Država mora pošto-poto platiti kredit da Rusi ne preuzmu hrvatski teritorij, jasno je k’o dan da je Baranja cilj. Trebala se država zaštititi odnosno osigurati kada davala Todoriću PIK Vrbovec i Belje, ali kad već nisu tada, moraju sada platiti i spriječiti Ruse u naumu”, zaključio je.

Komentiraj