Američki Državni tajnik John Kerry izjavio je da su riješena mnoga pitanja u vezi s dogovorom SAD-a i Rusije o Siriji, no i dalje ostaje par teških pitanja, prenosi agenicija Reuters.

“SAD pristaje na sastanak s ruskom stranom još jednom i to sutra kako bi premostili razlike”, rekao je Kerry novinarima na marginama samita G20. I zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je danas da su Rusija i SAD blizu postizanja dogovora.

“Ne mogu vam reći kada će sporazum biti postignut i objavljen. Mislim da nema razloga za očekivanje da će pregovori propasti”, kazao je novinarima.

Američki predsjednik Obama izjavio je ranije da SAD i Rusija rade na finalizaciji primirja u Siriji, koje bi omogućilo veće isporuke humanitarne pomoći toj zemlji.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.