Varaždinski glumac Jan Kerekeš ujedno je i glazbenik, a kaže da nijednu od tih dviju ljubavi nikako ne bi mogao ostaviti. Poslovni planovi vezani su tako i za koncerte i za predstave i prema jednoj Kerekesh teatra snimat će se film, bez obzira na vrlo malo novca koji dobiju

Nema u Hrvatskoj baš puno glumaca koji se mogu pohvaliti i karijerom uspješnog glazbenika. Varaždinskom kazališnom, televizijskom i filmskom glumcu Janu Kerekešu to uspijeva već 15 godina. Grupu Cold Snap osnovao je 2003. godine, prije nego je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Sa svojom groove metal grupom u kojoj pjeva obišao je već brojne europske zemlje i nastupio na najvećim open air festivalima, stvorivši reputaciju jedne od najboljih novih metal grupa u svijetu. Nedavno je u utjecajnom magazinu Metal Hammer objavljena pozitivna recenzija njihovog novog studijskog albuma „All Our Sins“. Uz to Jan Kerekeš je od završetka Akademije do danas odigrao velik broj kazališnih, televizijskih i filmskih uloga.

NACIONAL: Nema sumnje da ste predani i glumačkoj i glazbeničkoj karijeri. Jeste li spremni ostaviti jedan od ta dva posla u korist drugog ako biste se našli u takvoj situaciji?

Jako teško. Toliko volim i glumu i glazbu da bi me doslovno netko morao prisiliti na tu odluku. Gluma mi pruža financijsku stabilnost i uživam u kazalištu i snimanju filmova i serija, a bend je moja – da tako kažem, kreativna bomba bez koje bih se osjećao prazno…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOMAJNARIĆ, HORVAT, SOVI
Podijeli objavu
Prethodni članakEU kaže da su Gaza i Izrael opasno blizu novog sukoba
Sljedeći članakMonsanto mora platiti 289 milijuna dolara odštete
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.