Kenija želi promovirati svoje vozače na novom izdanju Safari relija

Screenshot YouTube

Kenija želi promovirati svoje vozače na novom izdanju Safari relija, koji se nije održavao skoro dva desetljeća. Međunarodna automobilistička federacija (FIA) i vodstvo Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) su ponovno uvrstili Keniju ne kartu prvenstva. Veliki reli bi se trebao održati krajem lipnja ove godine.

Karan Patel je domaći vozač, a očekuje se kako će se među natjecateljima nalaziti još afričkih sportaša. Patel dolazi iz obitelji, koje se već generacijama natječe u raznim kategorijama motosporta. Još kao mladić je razvio ljubav prema motociklima, bio je prvak Istočne Afrike u motocrossu. Prošle godine je osvojio Arusha Guru Nanak Rally. On je prvi Kenijac, koji je nakon 18 godina sudjelovao u nekom natjecanju u organizaciji WRC-a. Patel  ima novi automobil za predstojeća natjecanja, želi biti afrički prvak. Raduje ga što će sudjelovati u Safari reliju, gdje će natjecati u drugoj kategoriji.

U zadnje vrijeme afričke države snažno stoje uz svoje sportaše, koji se žele probiti u svijetu motosporta i predstaviti se na međunarodnoj razini. Za ovakve uspjehe vlada i veliko zanimanje među stanovništvom.

Komentiraj