Kenija: Boda-boda motociklisti najbolje rješenje za brzu dostavu

Screenshot YouTube

Boda-boda motociklisti su se pokazali vrlo efikasnima u vrijeme pandemije koronavirusa u Keniji. Ovaj naziv je općeprihvaćen u istočnoj Africi te se koristi za motocikliste, ali i same motocikle, koji služe za dostavu u urbanim i obližnjim područjima.

Jedan od vozača, Moses Otieno, otkriva kako njegov radni dan u kenijskom glavnom gradu Nairobiju počinje rano ujutro. Nakon što odvede djecu do škole kreće dostavljati potrebno. Najčešće na razne lokacije prevozi hranu, odjeću i elektroničku opremu. Ovakva vrsta usluge je vrlo tražena, ljudi lako prepoznaju boda-boda motocikliste, jer nose logo tvrtke ili zaštitne reflektirajuće prsluke i uvijek na motoru imaju neki teret.

Afrikanac je otkrio kako je tijekom najveće krize pandemije najviše prevozio hranu, oko 70 posto dostava je bilo povezano uz prehrambene namirnice. Boda-boda dostavljači su tada povezivali građane i trgovine. Otieno želi ostati u ovom poslu, koji radi tri godine, no želi kupiti automobil kako bi mogao obaviljati i veće dostave.

Komentiraj