Kekin: Platformu Možemo sam izabrao jer se zalažu za bolji život

Pjevač Hladnog piva Mile Kekin zajedno sa suprugom uključio se u politiku i na platformi Možemo okušati će se u 7. izbornoj jedinici

“Već dugi niz godina sam politički aktivan, kroz pjesme i intervjue se nisam libio reći što mislim, pratim što se događa i vidim da nam nije bolje. Puno putujem diljem regije, vidim koliko zaostajemo za Slovencima, Maribor ima više solarnih panela od cijele Hrvatske. To se u meni nakupilo, a kap koja je prelila čašu je bio potres i kada smo shvatili da smo ostavljeni sami sa sobom”, rekao je Kekin prilikom gostovanja na N1 televiziji

O razlozima zašto se baš odlučio za platformu Možemo

“Oni su iskreni, idealisti, žele nam bolji život, a ako do toga dođe, razgovarat ću sa ženom i odlučiti što dalje”, kaže Kekin i dodaje kako platforma Možemo zaista može ostvariti dobar rezultat na parlamentarnim izborima što potvrđuje akcija prikupljanja potpisa koju su pokrenuli jučer, a već je polučila rezultate.

Izjavu premijera Plenkovića da onaj tko hoće može započeti obnovu, Kekin naziva vrhuncem cinizma

“Onaj tko je u zadnja dva mjeseca šetao Ilicom zna da je to opasno po život, djeci govorim da hodaju cestom. Svima je jasno da hitno treba krenuti s donošenjem Zakona i da se to riješi prije zime. Treba krenuti od škola i bolnica, od početka školske godine dijete vozim već u četvrtu školu”, kazao je.

Odbacuje sličnost sa kolegom Škorom

“Nikada nisam bio političar, ja se nisam mijenjao, nisam nikada poricao što sam bio prije. Ja sam po svjetonazoru uvjereni ljevičar i antifašist i to treba braniti, ne znam gdje bi bilo sličnosti”.

Što se publike i reakcije na njegov politički angažman tiče, Kekin kaže, o tome je također razmišljao. Nadalje, o svakoj se odluci konzultira sa suprugom koja se isto uključila u politiku.

Poput Raspudića i Kekin je zajedno sa ženom ušao u politiku

“Žena i ja samo razmišljali o svemu, ona je na istoj listi kao ja. Ne smijemo dopustiti da se ovim poslom bavi isključivo ekipa koja se dosad bavila jer ne znam kako ćemo tome stati na kraj. Jedini način je da se uključimo, pokušat ću ljudima pomoći da vide da ovaj put to nije bačen glas, da postoje sposobni ljudi koji mogu promijeiti stanje koje vidimo. Supruga i ja smo uspješni u svojim poslovima, ona je liječnica na Rebru i nema skrivenih drugih namjera osim da pomogne društvu u kojem živimo”.

U politici iz samoobrane

“Ja sam se odlučio baviti politikom iz samoobrane, nisam mogao više biti kroničar, pozivam sve druge da ne bježe od politike, znam da su nam je zgadili, no moramo se baviti njome da se ona ne bavi nama. Ne bih volio da radikalno desne struje zauzmu ključne položaje u ovom društvu”.

 

 

Komentiraj