Kekin: “HDZ nema pravo monopolizirati domoljublje, domovinu se može voljeti i brigom za javno dobro”

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin izjavila je za N1 kako premijer Andrej Plenković ponavlja pogrešku, pa “poistovjećuje HDZ s Hrvatskom”.

“Čula sam izjavu gospodina Plenkovića, da imamo nešto protiv ove Hrvatske. Naravno da nemamo ništa protiv Hrvatske. Andrej Plenković ponavlja grešku, nije slučajno, a to je da poistovjećuje HDZ s Hrvatskom, pa ako imamo nešto protiv korupcije i diskriminacije, onda imamo nešto protiv Hrvatske. To nije točno jer Hrvatska nije HDZ, a HDZ nema pravo na monopoliziranje domoljublja”, kazala je Kekin.

Plenković optužio komercijalne televizije za pristranost, posebno N1: “Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološki televizija”

“Gledamo natjecanje na desnici u disciplini tko je veći domoljub gdje se domobljublje mjeri uskim HDZ-ovskim metrom, a jedini kriterij je koliko brzo prokazujete one koji se u vaš kalup ne ukaljupljuju. Budući da je Škoro pokazao neviđeni talent za to, sve nas premijer pozicionira u odnosu na Domovinski pokret. Ako mene pitate, domovinu se može voljeti i radom, brigom za javno dobro i za sve građane, nultom tolerancijom na korupciju i diskriminaciju, to je ljubav koja nas motivira na političko djelovanje.”

Ne očekuje probleme u suradnji na nacionalnom nivou jer, primjeric, u obnovi moraju surađivati. Ističe da će zadati ritam i standard transparentnosti iz kojeg će biti jasno tko opstruira, ako se to dogodi. “Mislim da si HDZ ne može to priuštiti”, rekla je Kekin.

Komentirala je kampanju Domovinskog pokreta. “Ova kampanja posljednja dva tjedna jasno je pokazala kako imamo dijametralno suprotna viđenja toga što kampanja jest i kako se vodi”, kazala je Kekin i dodala: “Cijelo vrijeme smo smatrali da kampanja služi tome da komuniciramo s građanima, detektiramo probleme, ponudimo rješenja, a druga strana je kampanju vidjela kao prostor za punjenje javnog prostora lažima, tj. za političko pozicioniranje kroz stvaranje atmosfere straha. Mi smo se bavili budućnošću, građanima, vizijom, a oni su se bavili nama. To je štetno jer šteti demokratskom procesu. Kad stvorite gustu šumu laži kao što je Škoro radio, onda postane zbilja zahtjevno građanima koji ne prate politiku razlikovati laž od istine. Premoćna pobjeda Tomislava Tomaševića kaže jasno ‘ne’ huškanju i lažima, i jasno ‘da’ otvorenoj, pristojnoj i suradljivoj komunikaciji.”

Komentiraj