Kek: “Sad razmišljam samo o slovenskoj reprezentaciji”

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek danas je održao virtualnu konferenciju za medije na kojoj je objavio popis igrača na koje računa za utakmice u studenom u kojima će susjedna država u prijateljskom ogledu ugostiti Azerbajdžan, a potom će u Ligi nacija odmjeriti snage s Kosovom i Grčkom.

Bivši trofejni trener Rijeke tom je prigodom progovorio i o medijskim natpisima koji ga spominju kao prvu želju novog predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića u slučaju raskida suradnje sa sadašnjim trenerom Harijem Vukasom.

– “Slijedi novi ciklus u kojem nas čekaju tri utakmice. Ne mogu si dozvoliti da trenutno razmišljam o bilo čemu drugom. Dobro, sva ta pozornost medija je nešto normalno u modernom sportu, modernom svijetu, ali trenutačno si ne smijem dozvoliti da razmišljam o bilo čemu drugome nego o stvarima koje su povezane sa slovenskom reprezentacijom – kartonima Jake Bijola, povratku Josipa Iličića, strašnom ritmu nekih igrača u stranim klubovima, velikom broju utakmica. Ako bi razmišljao o drugim stvarima, onda ne bih bio pravi čovjek za ovaj položaj. S poštovanjem prema svima, želim i hoću sad razmišljati samo o slovenskoj reprezentaciji.”, rekao je Kek za siol.net.

Špekulacije oko smjene Harija Vukasa uslijedile su nakon što su Bili proteklog vikenda upisali treći prvenstveni poraz u nizu, međutim s Poljuda se još uvijek nisu službeno oglasili oko tih navoda.

Keka ugovor sa slovenskom reprezentacijom veže do lipnja 2022., a ranije ove godine odbio je ponudu Dinama da postane nasljednik Nenada Bjelice. Plavi su mu nudili ugovor težak 800.000 eura po sezoni. Slovenski stručnjak je u hrvatskom nogometu veliki trag ostavio kao trener Rijeke koju je vodio više od pet i pol godine pri tome ostvarivši najveći uspjeh u klupskoj povijesti – dvostruku krunu u sezoni 2016./17. Ovo mu je drugi mandat na nacionalnoj klupi, a u karijeri je još vodio Maribor i Ittihad.

Komentiraj