KD LISINSKI Krassimira Stojanova pjeva djela Verdija, Dvořáka i Čajkovskog

facebook.com

Jedna od najpoznatijih svjetskih opernih diva, Krassimira Stojanova, će nastupiti u sklopu ciklusa ‘Lisinski subotom’ u subotu 22. prosinca.

Redoviti nastupi u najvećim svjetskim opernim kućama, stojeće ovacije publike i neizostavne pohvale kritike, ova diva uživa najviši ugled među poznavateljima i ljubiteljima glazbe i operne umjetnosti i uvijek je prvi izbor najvećih svjetskih pozornica. Uspješnu je karijeru gradila na jedinstvenosti i sposobnostima koje posjeduju uistinu rijetki. Prije nego što se posvetila pjevanju, svirala je violinu, odakle potječe njezina čežnja za postizanjem ljepote zvuka uz ekspresivne detalje.

“Senza Mama’ je najsloženija arija koja postoji. Puccini ju je napisao tako da harmonijom i stihovima slomi srce. Kada sam prvi put samo pročitala tekst, počela sam plakati. Rekla sam suprugu da to ne mogu otpjevati. Ne znam kako sam na kraju uspjela”, izjavila je operna diva.

Publika ciklusa ‘Lisinski subotom’ imat će privilegiju uživati u repertoaru zbog kojeg svijet obožava ovu bugarsku sopranisticu – djela Verdija, Dvořáka i Čajkovskog samo su dio spektakularnog programa za nezaboravan doživljaj.

Komentiraj