Kći Brucea Willisa opisala početke očeve bolesti: “Mislila sam da gubi interes za mene…”

Tallulah Willis, 29-godišnja kći Brucea Willisa i Demi Moore, napisala je emotivan esej za magazin Vogue u kojem je opisala kada i kako je primijetila da s njezinim ocem zdravstveno nešto nije u redu. U veljači ove godine službeno je objavljeno kako slavni glumac boluje od rijetke vrste demencije što uzrokuje probleme pri govoru i ponašanju a sve zbog promjena i oštećenja na mozgu. Godinu dana prije toga Willis je napustio glumu i tada je rečeno da boluje od afazije.

„Moja obitelj objavila je početkom 2022. godine da Bruce Willis boluje od afazije zbog čega ne može normalno govoriti ili razumjeti govor da bi početkom ove godine shvatili kako je to bio simptom frontotemporalne demencije, progresivnog neurološkog poremećaja koji pomalo narušava njegovo ponašanje i kognitivne mogućnosti. No, znala sam već duže vrijeme da nešto nije u redu“, počela je svoj esej Tallulah Willis.

„Počelo je s nekom vrstom manjka reakcija što je obitelj pripisivala njegovom gubitku sluha. Kasnije se taj manjak reakcija pojačao što sam shvaćala osobno“, nastavila je objašnjavajući kako je mislila da njezin otac gubi interes za njom što je pripisivala činjenici da se Bruce Willis ponovo oženio i dobio dvoje djece s Emmom Heming Willis. „Iako to nije moglo biti daleko od istine, moj adolescentski mozak mučio me s pogrešnom matematikom: Nisam dovoljno lijepa mojoj majci, nisam dovoljno zanimljiva mom ocu“.

Prisjetila se da se, dok se njen otac potiho borio sa zdravstvenim problemima, ona borila s tjelesnom dismorfijom (zaokupljenost umišljenom manom tjelesnog izgleda), anoreksijom i graničnim poremećajem ličnosti. Stoga priznaje da je zdravstvene probleme svog oca gurala pod tepih na što, kaže, nije ponosna. „Istina je da sam bila previše bolesna da bi se nosila s time“. A onda je opisala trenutak kada je shvatila koliko su veliki zdravstveni problemi njenog oca. “Sjećam se trenutka kada me to jako pogodilo: bila sam na vjenčanju… i mladenkin otac je održao dirljiv govor. Odjednom sam shvatila da nikada neću doživjeti taj trenutak, da moj tata govori o meni u odrasloj dobi na mom vjenčanju. Bilo je poražavajuće”.

Kako je bolest u njenog oca napredovala tako je onda odlučila sačuvati sjećanja na trenutke koje sada provodi s njim. „Svaki put kad odem u tatinu kuću, napravim gomilu fotografija… tražeći blago u stvarima na koje nikad nisam obraćala puno pozornosti. Imam svaku njegovu govornu poruku spremljenu na tvrdi disk. Pokušavam dokumentirati, napraviti zapis za dan kada on neće biti tu da me podsjeća na njega i na nas”, napisala je. “Još uvijek zna tko sam i živne kad uđem u sobu”. “A sada kada se osjećam bolje, pitam se: ‘Kako da mu bude ugodnije?”, dodala je. “Osjećam jedinstveno i posebno vrijeme u mojoj obitelji i tako mi je drago što sam ovdje”.

Demi Moore nedavno je na Instagramu objavila snimak na kojem se vidi kako obitelj proslavlja 68. rođendan Brucea Willisa.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner