Kćer nije bila s Sirijcem niti prije mjesec dana!?

epa

Ekipa emisije Potraga RTL-a, istražujući slučaj Sirijca (foto ilustracija) koji tvrdi da mu je hrvatska policija oduzela kćer,  je dobila mail Službe za poslove sa strancima BIH:

“Otac djeteta W.G., zajedno sa jos 19 lica, dana 30.8.2018. u TC Istočno Sarajevo iskazao je namjeru za podnošenje zahtjeva za azil. U navedenoj grupi nije bilo dijete ženskog spola. Ne isključujemo mogućnost da je dijete registrirano pod drugim imenom, sa drugom grupom migranata”, odgovorili su iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Screenhot/Twitter

Ovu informaciju od SPS-a BiH nije tražila niti jedna službena institucija u Bosni i Hercegovini ili Republici Hrvatskoj.

“Pomozite mi naći moju kćer!” Tako je na društvenim mrežama zavapio samohrani otac. Ona se zove Allsa, iz Sirije je i ima pet godina. Otac je s njom zadnji kontakt imao 12. rujna kad je iz Bosne i Hercegovine prešao u Hrvatsku. Policija mu, kaže, nije vjerovala kad im rekao da mu je u blizini kći.

“Uhvatila me je policija iz Hrvatske i stavila me je u auto. Rekao sam im da imam kćer u Hrvatskoj. Nisu mi vjerovali, stavili su me u auto”, kazao je Sirijac.

Komentiraj