KBC Osijek “približava se maksimumu”

Klinički bolnički centar (KBC) Osijek približava se maksimumu u radu i ako se nastavi sadašnja tendencija, osobno ne vidim način da se izbjegne angažiranje dvorane Gradski vrt, izjavio je za HRT zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Krunoslav Šego.

“Stanje u KBC-u svakodnevno se pogoršava, sve je više hospitaliziranih bolesnika i bolesnika s teškom kliničkom slikom, kao i preminulih. Jučer je preminulo osam osoba od kojih je šest s područja Osječko-baranjske županije, a danas sedam. Situacija je sve ozbiljnija i bez bolnice u Našicama KBC ne bi mogao sam zbrinuti sve bolesnike, pa je odluka o otvaranju OŽB Našice kao sekundarne covid-bolnice bila pravovremena. KBC Osijek se približava svom maksimumu u radu i ako se nastavi sadašnja tendencija, osobno ne vidim način da se izbjegne angažiranje dvorane Gradski vrt”, rekao je Šego.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije za područje Osječko-baranjske županije uvode se nove, oštrije mjere i preporuke. U mjesnim domovima nema okupljanja, kulturne priredbe sa samo 50 ljudi, na misama i ostalim prostorima svakom treba osigurati minimalno četiri kvadratna metra.

 

Komentiraj