Davor Javorovic/PIXSELL

KBC Osijek objavio poziv za doniranje pomoći u sanacije štete uzrokovane nevremenom

KBC Osijek objavio je na svojim internet stranicama poziv svima koji su voljni pomoći doniranjem proizvoda, usluga ili radova u saniranju višemilijunske štete prouzročene olujnim nevremenom uslijed kojega su prošlog ponedjeljka zbog nadiruće vode uništeni i oštećeni brojni bolnički odjeli, među kojima je izvan funkcije i četvrtina Klinike za pedijatriju.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Vlatko Kopić. izjavio je u nedjelju u Dnevniku HRT-a kako su humanitarnu akciju pokrenuli ljudi velikoga srca koji su samoinicijativno počeli uplaćivati novac i darivati ono što je potrebno.

Budući da je za primanje donacija potrebno poštivati zakonsku proceduru na internet stranici bolnice navedeno je ime osobe za kontakt te potrebna dokumentacija koju je potrebno ispuniti.

Koprić kaže kako prve procjene govore o šteti od pet milijuna kuna, ali je za očekivati da ona bude i puno veća.

Istaknuo je i da unatoč šteti nitko od bolesnika nije bio zakinut u liječenju, a u KBC-u je napravljen preustroj kako rad bolnice ni u jednom trenutku ne bi došao u pitanje.

U oštećenoj Klinici za pedijatriju, u kojoj je propao i veliki dio opreme, ispražnjen je dio bolničkih kreveta, a pacijenti pušteni kućama odakle dolaze na terapiju

Komentiraj