Kazneno prijavljeni jer su otišli od kuće premda su znali da su zaraženi

Dvoje zaraženih koji su otišli od kuće usprkos obvezi liječenja prijavila je zagrebačka policija zbog sumnje da su počinili kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

U srijedu, 25. studenoga oko 6.30 sati u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu pristupio je 59-godišnjak s namjerom putovanja iz Republike Hrvatske. Obavljenim provjerama i uvidom u liječničku dokumentaciju utvrđeno da je isti pozitivan na virus Covid-19 te da se ne pridržava izrečene mu mjere Covid liječenja na adresi boravka, objavila je policija. Izoliran je od putnika i sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka, a nakon što se izliječi, policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio spomenuto kazneno djelo.

U Zaprešiću, zaražena 52-godišnjakinja je 11. studenog popodne otišla od kuće u ljekarnu, usprkos obveznom liječenju. “Na taj način, dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu”, tvrdi policija, koja je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijela kaznenu prijavu.

Komentiraj