Kaznene prijave dvojici muškaraca, jedan uzgajao indijsku konoplju, drugi dilao

Primorsko-goranska policija dovršila je istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na zlouporabu droga.

“Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenoga na području Liburnije. Tom je prilikom pronađeno i oduzeto 11 stabljika indijske konoplje, više dijelova stabljika indijske konoplje u fazi sušenja, šator za uzgoj, nekoliko grama marihuane te drugi predmeti. U obližnjem šumskom predjelu pronađeno je još 50 stabljika indijske konoplje”, navodi policija u priopćenju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 30-godišnjak tijekom proljeća ove godine neovlašteno zasadio i uzgojio 61 stabljiku indijske konoplje. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 30-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Primorsko-goranska policija kazneno je prijavila i 31-godišnjaka, u čijem su stanu i vozilu policijski službenici pronašli ukupno 1.629 grama amfetamina, 753 komada tableta droge MDMA, tzv. extasy, 68,16 grama marihuane, 1,42 grama droge heroin, jednu vagu za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Policija je pronašla i pet grama droge marihuana pakirane u vrećicama za daljnju prodaju. Osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj