Pixabay

Kaznena prijava protiv učiteljice koja se zaposlila pomoću krivotvorine

Zagrebačka policija u četvrtak je izvijestila kako je dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenja isprave.
Kako navodi policija, sumnja se da je osumnjičena neutvrđenog dana i godine pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime. Navedenu krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu.
Prilikom dodatne provjere potpisa u javnobilježničkom uredu je utvrđeno da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga.
Sumnja se i da je 34-godišnjakinja neutvrđene godine, također krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra izdane u veljači 2013. godine na njeno ime, u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto profesora u Osnovnoj školi, a osnovom čega je u rujnu iste godine, sklopila ugovor na određeno vrijeme.
Policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Komentiraj