Kaznena prijava protiv bivšeg savjetnika Grabar – Kitarović i Josipovića

Protiv Vite Turšića, bivšega predstojnika Ureda predsjednika Ive Josipovića i savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović podignuta je kaznena prijava zbog 50.000 kuna koje Turšić uporno izbjegava platiti za stan čiju je prodaju dogovorio s agencijom za promet nekretninama.Da stvar, bude gora – iz agencije poručuju kako ne samo da nije platio proviziju čak dvije godine već je i prijetio svojom i funkcijom supruge riječima: ‘Znate li vi tko sam ja?’

Na račun bivšega savjetnika predsjednice stižu ozbiljne optužbe, javlja RTL.

“Postupak gospodina Turšića smatram nekorektnim. On nije u skladu s onim što obnaša, a to je da bude primjer drugima”, kaže vlasnik agencije Nobilis Dalibor Ivković za RTL.

Sve je počelo 2017. kada je Turšić angažirao agenciju za promet nekretninama kako bi prodao stan od 100 četvornih metara. Iako je za njega tražio 250.000 eura, prodan je za 275.000 eura. No, agencija od Turšića već dvije godine traži proviziju u iznosu od 50.000 kuna koju Turšić nikako ne plaća pa mu je odvjetnica prvo poslala opomenu pred tužbu, a onda podignula i kaznenu prijavu. Da stvar bude gora, Turšić ih je, kažu u agenciji, zastrašivao svojim statusom.

“Jel’ znate vi tko sam ja? Gdje ja radim? Ja radim u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović!! Znate li vi gdje radi moja supruga? Visokopozicionirana je osoba u Hrvatskoj gospodarskoj komori i da, možete imati velike probleme!!”, tvrdi odvjetnica agencije Nobilis Ivana Barišić.

Komentiraj