Kaznena prijava DORH-u zbog prijetnji i nedozvoljenog posjedovanja oružja

FaH/ Damir SENČAR

Protiv 52-godišnjaka, koji u subotu u Klisu prijetio da će ubiti sebe i člana obitelji, podnesena je kaznena prijava zbog prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja te će tijekom večeri biti doveden u pritvorsku policijsku jedinicu, priopćeno je u nedjelju iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga kuće, užeg i šireg mjesta događaja, kojom prilikom je pronađena automatska puška s okvirom u kojem se nalazilo 10 komada pripadajućeg streljiva, zatim lovačka puška, 28 komada različitog streljiva i drvena (bejzbol) palica, za koje je utvrđena sumnja da pripadaju 52-godišnjaku, navodi se u policijskom priopćenju.

Kaznena prijava podnesena je nadležnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Prema policijskim podacima, u subotu oko 16.15 sati je 52-godišnjak na ulici počinio obiteljsko nasilje nakon čega se s jednim članom najuže obitelji zatvorio u kuću te je prijetio da će ubiti tu osobu i sebe. Oko 17.25 sati pustio je člana obitelji iz kuće, no i dalje je prijetio da će sebi oduzeti život. Nakon višesatnog razgovora s pregovaračem iz Specijalne policije, muškarac se u subotu 21.46 sati dragovoljno predao.

Žrtvi obiteljskog nasilja pružena je liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Komentiraj