Kazalište Žar ptica zaključilo najuspješniju sezonu dosad

Žar ptica

Sezona koja je na izmaku za zagrebačko je Gradsko kazalište Žar pticu bila jedna od najuspješnijih dosad, s odigrane 302 predstave koje je pogledalo čak 52.400 gledatelja, a za svoju vjernu publiku kazalište za djecu i mlade na Bijeničkoj 97 najavljuje ponovno uzbudljivu sezonu 2017./18., čija će prva premijera biti u listopadu mjuzikl “Mala sirena” Hansa Christiana Andersena u režiji Ive Srnec.

“Brojke kažu da smo od rujna 2016. do lipnja 2017. odigrali 302 predstave, imali 52.400 gledatelja, s popunjenošću dvorane od 86 posto”, ističu iz Žar ptice.

Izvedena su četiri nova naslova od kojih su tri bile praizvedbe, “Zvižduk s Bukovca” Zvonimira Milčeca u režiji Marija Kovača, “Durica – Male ljubavi” prema stripu Ivice Bednjanca u režiji Renate Carole Gatica i “Kako je tata osvojio mamu” Mire Gavrana u režiji Slađane Kilibarda, uz “Plavu boju snijega” Grigora Viteza redatelja Lea Katunarića.

Najizvođenija predstava bila je “Durica – Male ljubavi”, koja je od premijere u studenom 2016. odigrana 60 puta. Slijedi Milčecov “Zvižduk s Bukovca”, koji je od premijere u listopadu prošle godine odigran 40 puta.

Nakon svoje “sezone za pamćenje”, Žar ptica će s jednakim poletom zaroniti i u sljedeću, sezonu 2017./18, u kojoj će prva premijera biti 5. listopada mjuzikl “Mala sirena”, koji prema poznatoj bajci H. CH. Andersena, 180 godina od prve objave, za scenu Žar ptice adaptira Marijana Nola.

Glumački ansambl redateljice Iva Srnec čine Sanja Crljen, Zoran Pribičević, Berislav Tomičić, Petra Vukelić, Gorana Marin, Vesna Ravenšćak Lozić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić, Paola Slavica i Stanislav Kovačić. Scenografiju i kostimografiju osmišljava Patricio Alejandro Aguero, scenski pokret Irena Mikec a glazbu Stanislav Kovačić.

Službeni početak sezone obilježit će u rujnu tradicionalna besplatna predstava posvećena prvoškolcima. Ove jeseni, bit će to predstava “Ja i moji osjećaji”, autorski projekt Ivice Boban, u programu 3. rujna, neposredno prije prvog dana škole.

Priča je to koja govori o odrastanju, odvajanju od roditelja i brojnim drugim situacijama u kojima se nađu djeca, ali i o tome kako svoje osjećaje izraziti i prevladati.

“Glumci Ivana Boban, Marija Šegvić, Zoran Pribičević i Jure Radić, na najbolji mogući način poučit će djecu kako da im prvi dan škole bude veseo i sretan”, poručuju iz Žar ptice.

Komentiraj