‘Kauboji’ u utorak protiv Španjolaca: Cindrić: “To je dobar uvod u ono što nam slijedi”

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se u Poreču za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Egiptu. U sklopu tih priprema u utorak će odigrati utakmicu protiv Španjolske, što će biti repriza finala s prošlog Europskog prvenstva.

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša Luka Cindrić igra drugu sezonu u dresu Barcelone. Za HRT je rekao da je Španjolska svima dobro poznat protivnik. “Iskusna ekipa, koja igra dosadan rukomet u napadu, a u obrani puno presjeca lopte i dosta je neugodna. To je dobar uvod u ono što nam slijedi i treba iskoristiti te dvije utakmice kao dobar trening i uvježbati nešto akcija koje je izbornik pripremio”, kazao je Cindrić.

Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu, koje se u Egiptu igra od 13. do 31. siječnja, nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. ‘Kauboji’ još od 2013. godine na Svjetskom prvenstvu nisu osvajali medalje. “Pokazali smo da možemo daleko, tanka je ta linija, uvijek smo tu negdje. Zadnjih godina konkuriramo u vrhu rukometa. Imamo odličnu ekipu. Najvažnije je da svi ostanemo zdravi. Prije svega bih naglasio našu atmosferu u reprezentaciji, koja je svake godine odlična, to čuvamo i njegujemo”, poručio je Cindrić.

Utakmica sa Španjolskom na rasporedu je u utorak od 17:15 sati.

Komentiraj