Katharine Hepburn, žena u muškim odijelima s nadimkom “Katharine od Arogancije”

Neke od osobina zbog kojih Hepburnovu vole i danas, poput njezinog antiholivudskog stava, znale su i ljutiti publiku. Iskrena intelektualka oštrog jezika prkosila je stereotipima o “plavušama seks-bombama” te ere, nosila je muška odijela i prezirala je šminku. Slavan je bio njezin teški odnos s novinarima, odbijala je intervjue, a kad je govorila u medijima, govorila je laži zabavljajući samu sebe. Njezina averzija prema medijima potrajala je sve do 1973. godine, kad se pojavila u The Dick Cavett Show kako bi dala intervju koji se rastegnuo na dva dana.

Hepburn je često odbijala i zahtjeve za autogramom, smatrajući to zadiranjem u privatnost. Njezina sklonost odbijanju autograma donijela joj je nadimak “Katharine od Arogancije”. Čak je i publika počela zazirati od njezinih filmova.

Hepburn je možda najviše ostala u sjećanju po ulozi u filmu Afrička kraljica iz 1951. godine, za koju je primila petu nominaciju za Oscara, ali je nagradu ipak odnijela Vivien Leigh za film Tramvaj zvan čežnja. Glumila je ukočenu usidjelicu misionarku u Africi, što joj je postala česta uloga nakon tog filma.

Iako je dobitnica četiri Oscara, zanimljivo je kako se Katherine nikada nije pojavila na tim dodjelama.

Hepburn je umrla 29. lipnja 2003. prirodnom smrću u Fenwicku, u obiteljskoj kući u Old Saybrooku, Connecticut. Imala je 96 godina. U počast njezinom kazališnom radu, na jedan sat prigušena su svjetla na Broadwayu.

Komentiraj