Kate Winslet ponosna na scene lezbijskog seksa u svom novom filmu

 

Novi film Kate Winslet „Ammonite“ trebao je imati svjetsku premijeru na filmskom festivalu u Cannesu, ali kako se on nije održao tako će premijerno biti prikazan 17. listopada, na zatvaranju London film festivala.

Film je temeljen na istinitim događajima pri čemu Kate Winslet glumi poznatu paleontologinju Mary Anning dok Saoirse Ronan glumi udatu geologinju koja će ući u vezu s Mary Anning. Zbog scene seksa u filmu „Ammonite“ premijera se iščekuje s priličnim nestrpljenjem, a Kate Winslet je u intervjuu za Hollywood Reporter izjavila kako je iznimno ponosna na scene seksa.

Kako je rekla, ona i Saoirse Ronan su koreografirale scene seksa, a ne redatelj filma Francis Lee. „To sigurno nije jednostavno ali Saoirse i ja osjećale smo se vrlo sigurno. Francis je, normalno, bio vrlo nervozan. Zato sam mu rekla ‘slušaj, pusti nas da ovo sredimo’. Tako smo i napravile. Rekla sam joj ‘Ovako ćemo početi. Onda ćemo se početi ljubiti, pa po grudima, pa ćeš se pustiti dolje, pa ćeš napraviti ovo, pa ćeš se popeti gore’. Označili smo ritam scene tako da je povezana s naracijom filma. Nikada se nisam osjećala tako ponosno kao dok smo snimali ljubavnu scenu u filmu ‘Ammonite’“, izjavila je Kate Winslet.

Ujedno, Kate Winslet je odbila mogućnost da je u scenama seksa mijenja dublerica jer je željela pokazati tijelo majke nakon poroda. „Imam gotovo 45 godina, Saoirse Ronan je gotovo dvostruko mlađa od mene i imala sam priliku biti ja, žena s više od 40 godina koja ima djecu. To sam ja sada, moje tijelo nije ono koje sam imala prije 20 godina“.

Već se spominje kako bi ova uloga mogla donijeti Kate Winslet nominaciju za Oscara. Istovremeno, opis Mary Anning u ovom filmu naišao je na reakcije njezinih obiteljskih nasljednika koji tvrde da nema dokaza da su je seksualno privlačile žene.

Komentiraj