Menadžer talijanskog hotela Rigopiano, kojeg je prošlog tjedna zatrpala snježna lavina, Bruno Di Tommaso nedugo prije katastrofe lokalnim je vlastima rekao kako su gosti hotela prestrašeni zbog stalnog podrhtavanja tla i napomenuo kako je situacija ‘zabrinjavajuća’.

Di Tommaso je e-mail poslao u srijedu, prije lavine, kako bi guvernera provincije Pescara i lokalnu policiju upozorio na stanje u hotelu i zatražio ih da pripreme intervenciju, piše BBC. “Pokušali smo ih smiriti, ali gosti ne mogu otići iz hotela jer su ceste zatvorene, spremaju se provesti noć u svojim automobilima”, napisao je.

Nadležne je upozorio i kako će hotel tijekom noći ostati bez struje zbog nedovoljno dizela u generatoru, te kako su telefoni isključeni. “Oko hotela je oko dva metra snijega”, dodao je.

Talijanski mediji, koji su objavili e-mail, navode kako su vlasti u pescari znali već u srijedu u 7 ujutro kako će im trebati ralica kako bi rakrčili cestu koja vodi do hotela. Lavina, potaknuta potresima, hotel je zatrpala u 17 sati. Il Messaggero navodi kako je giverner e-mail pročitao u 14 sati.

“Nitko ne podcijenjuje e-mail. Rekao sam vlasnikovoj sestri kako će specijalna ralica doći do hotela tu večer”, rekao je.

U lavini koja je zatrpala hotel poginulo je najmanje šest osoba. Devet preživjelih je spašeno, a spasitelji još uvijek tragaju za zatrpanim osobama. Hotel je pogodila lavina od 120 tisuća tona, koja je udarila u hotel pri brzini od oko 100 km/h.

Komentiraj