Katarina Peović i Radnička fronta pozvali Miroslava Škoru na sučeljavanje

Radnička fronta, predvođena predsjednicom Katarinom Peović, u ponedjeljak je pozvala Miroslava Škoru na sučeljavanje.

Peović i članovi Radničke fronte konferenciju za novinare održali su isored Pevexa. “Ovdje smo ispred Pevexa da pozovemo Miroslava Škoru na sučeljavanje. S razlogom smo ispred ovog dućana, da pozivamo radnike i radnice kojima se Škoro nominalno obraća da ne glasaju za takve političke opcije. Miroslav Škoro je i prije par dana objavio svoje uvjete po kojima bi se sučeljavao s Bernardićem i Plenkovićem. U tim uvjetima je sugerirao da je do sada imao neravnopravan tretman na debatama. No u debati u kojoj je sudjelovao sa mnom nije mu problem bio neravnopravan tretman, diskvalificirao je sebe svojim političkim stavovima – homofobnim, antimanjinskim, zagovaranjem pozdrava Za dom spremni…”, rekla je novinarima Peović.

Istaknula je i da se Škoro posebno diskreditirao svojim stavom da treba pomilovati Tomislava Merčepa koji je osuđen za zločine i ubojstva 43 civila među kojima i 12-godišnje djevojčice i njenih roditelja. Peović kaže da iza Škore stoji privatni interes bogatih skupina, personalni menadžeri povezani s tajkunima i milijunaši povezani s ruskim plinskim lobističkim skupinama te da je u pozadini Škorinog nacionalizma interes za pogodovanjem tim skupinama.

Podsjetila je i da je Škoro ulaskom u politiku na predsjedničkim izborima rekao da će stati na kraj duopolu HDZ-a i SDP-a koji omogućavaju ljudima da preko stranačkih iskaznica dođu do radnih mjesta. “Škoro je sve postigao i stekao stranačkom iskaznicom HDZ-a u koji se učlanjivao čak dva puta”, rekla je Peović i dodala da je Škoro bio u ministarstvima, veleposlanstvima, da je bio direktor Croatia Recordsa i da je bio Sanaderov gradonačelnički kandidat.

Peović je kazala da Škoro i ‘imovinski pokret’ nisu ikakva alternativa biti promjena, već samo nastavak statusa quo. Na kraju je rekla da sumnja da će Miroslav Škoro njen poziv na sučeljavanje i prihvatiti.

Komentiraj